Yön Koleji yeni nesilleri yeni dünyaya hazırlıyor
Yeni dünya düzeni, evrensel yeterliliklere sahip olmayı zorunlu kılıyor. Bu anlayıştan yola çıkarak dünyaya açık öğrenciler yetiştiren Yön Koleji; anaokulundan başlayarak, yabancı dil eğitiminin yanı sıra, algoritmik düşünmeyi destekleyen robotik, kodlama, 3 boyutlu tasarım, inovatif düşünebilme, çözüm üretme, sanat ve spor konusunda yeteneklerini ortaya koyarak öğrencinin deneyimleyerek kendini gerçekleştirebileceği bir eğitim imkanı sunuyor.
Çamlıca’da anaokulu, ilkokul ve ortaokul düzeyinde eğitim veren okulun en ayrıcalıklı yanlarından birisi de binasının okul olarak tasarlanarak inşa edilmiş olması. Okul bünyesinde atölyelerden, konferans salonuna, açık kapalı spor salonundan, kütüphaneye, Apple teknoloji atölyelerinden 3D tasarım atölyelerine kadar incelikle düşünülmüş mekanlarda çocuklar harika bir öğrenme süreci yaşıyorlar.
Anaokulu, ilkokul ve ortaokul düzeyinde çift dilli eğitim
Okulda, daha anaokulu seviyesinde tüm gün, biri yabancı diğeri sınıf öğretmeni olmak üzere iki öğretmenle İngilizce eğitimi ve ikinci dil olarak Almanca yer alıyor. İyi bir temelle başlayan dil eğitimi sonrasında ilkokul ve ortaokulda anadili düzeyinde İngilizce ve ikinci dil Almanca olarak devam ediyor.
Teknolojiye kendini adapte etmiş okulda robotik ve kodlama dersleri ile akıl oyunları atölyelerinde çocukların kendilerini gerçekleştirmeleri için fırsatlar sunuluyor. Okul her kademede akademik eğitime gösterdiği özeni, müzik, resim, spor alanlarında da yetenek geliştirme konusunda her öğrenciye imkan sağlıyor.
“Amacımız ezberden uzak bir eğitim”
YönX eğitim sistemi nedir?
Okul öncesinden başlayarak, ortaokul son sınıfımıza kadar uyguladığımız YönX eğitim modelimizin amacı, ezberden uzak, öğrenme ortamının sadece sınıfla sınırlandırılmadığı, gerçek yaşam becerilerini öğretmektir. Bu şekilde öğrencilerimizin üretkenliğini, girişimciliğini ön plana çıkarmak ve onları hayata mutlu bireyler olarak hazırlamak en büyük hedefimizdir. Bu sistemde önemli olan esas, çocuklarımızın bireysel yeteneklerini ortaya çıkarmak, onları özgüvenle zenginleştiren, neyi neden öğrendiğini ve nerede kullanacağını bilen bir eğitim sistemiyle desteklemektir.
“Yaşayarak öğrenilen bir dil asla unutulmaz”
Anaokulu, ilkokul ve ortaokul düzeyinde eğitim veren bir okul olarak yabancı dil eğitiminde nasıl bir yol izliyorsunuz?
Okulumuzda dil bilgisi odaklı yöntem yerine daha çok yaratıcılığı ve konuşma becerilerini geliştiren bir yabancı dil sistemi uygulanmaktadır. Okul öncemizde sınıf öğretmenimizle beraber yabancı dil öğretmenimiz her an öğrencilerimizle birlikte olacak şekilde eğitim devam eder. Çift dilli eğitim sistemi denilen bu sistemi tam anlamıyla okulumuzda uygulamaktayız. Okulumuzda ikinci yabancı dil Almanca yine 4 yaştan itibaren veriliyor. Şarkılarla, günlük yaşam aktiviteleriyle birleşen eğitimlerimiz sayesinde öğrencilerimiz yaşayarak öğreniyorlar.
Okul olarak pandemi dönemini nasıl geçirdiniz? Bu yıl neler yapacaksınız?
Dijital teknolojilerin kullanımı konusunda okul olarak hazır olduğumuz için hiç zorlanmadık. Özellikle uzaktan eğitim süresince öğrencilerimizi akademik bilginin yanı sıra sosyal-duygusal desteklemeye de önem verdik. Tüm ölçme ve değerlendirmelerimizi hatta rehberlik çalışmalarımızı bile online olarak başarıyla tamamladık.
Önümüzdeki süreçte bir geçiş dönemi yaşayacağız. Sonra “yeni normal” dediğimiz düzene döneceğiz. Yeni normalde yüz yüze eğitim olacak, ancak uzaktan eğitim sürecinde deneyimlediğimiz faydalı uygulamaları devam ettireceğiz.
8. sınıflarımız için yoğun bir LGS kampı oluşturduk ve öğrencilerimiz okulda yüz yüze eğitimlerine kesintisiz devam ettiler. Bunun neticesinde 2021 LGS’de büyük bir başarıya ulaştık ve bu sene Türkiye derecelerine imza atmaktan gurur duyuyoruz. Önümüzdeki eğitim-öğretim dönemi ile ilgili planlamalarımızı netleştirdik, genel olarak harmanlanmış eğitimden ve tamamen okulların açık olacağı bir sisteme kadar olabilecek herşeye hazır durumdayız.
Teknolojiye adapte olmuş çok sayıda atölye olduğunu görüyoruz. Bu atölyelerde öğrenciler neler yapıyorlar?
Fen, Bilgisayar, 3D laboratuvarları, Müzik, Resim, Bale, Satranç, Akıl Oyunları, Piyano, Drama, Kodlama ve Robotik Atölyeleri çocuklarımızın kendini en iyi şekilde ifade edebileceği ve geliştireceği şekilde hazırlandı. Yeni bir bilgiyi ancak onu ne kadar hayata geçirebilirsek öğreniriz ve bilgilerimiz kalıcı olur düşüncesiyle yola çıkarak bu derslerimizi mümkün olduğunca kendi atölyelerinde işlemekteyiz.
Öğrencilerimizi hem sanat hem de sporun en az bir dalında belirgin yeterliliğe ulaştırmak en büyük hedefimiz. En az bir müzik enstrümanını kullanabilecek, ileri düzeyde bilişim teknolojisi yeterliliğine sahip olacaklar. İlk önceliğimiz çocuklarımızın birer dünya vatandaşı olmasına katkıda bulunmak.
Yemek ve beslenme konusunda mutfağınızda neler yapılıyor?
Tüm yemeklerimiz kendi mutfağımızda kendi mutfak personelimiz tarafından hazırlanmaktadır. Mutfağımız ve gıda depomuz son teknolojiden faydalanılarak modern biçimde hizmet veriyor. Mevsiminde olmayan hiçbir meyve ve sebzeyi kullanmıyoruz. Gıda malzemelerimizi seçerek temin ediyoruz. Aylık menümüzü gıda teknoloji uzmanları ile birlikte belirliyoruz. Okula her gelen velimize muhakkak mutfağımızı gezdiriyoruz.
Yıllarını eğitime adamış bir öğretmen olarak velilere vermek istediğiniz bir mesajınız var mı?
Yön Koleji olarak en büyük arzumuz öğrencilerimizi mezun ettiğimizde hepsinin kültürel, sanatsal ve sosyal yönü gelişmiş, ulusal ve uluslararası değerlerle donanmış, özgüveni yüksek, ülkesine ve dünyaya olumlu katkı sağlayacak ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarından ayrılmayan bireyler olmalarını sağlamak. Velilerimize de bize olan güvenlerinden dolayı teşekkür ediyor, evlatlarının emin ellerde olduğunu ve emanetlerinin bizim için çok değerli olduğunu buradan sizin vasıtanızla tekrar hatırlatmak isterim.
Kısıklı Mah. Demet Sok. No:22/1-2 Çamlıca-Üsküdar Tel: 0216 323 87 87 www.yonkoleji.com.tr