Eğitim

LGS’ye Nasıl Hazırlanmalı?

Öğrencilerini en gözde okullara yerleştiren Öğretmen Tahsin Asar ile…

40 yılı aşkın süredir sayısız öğrenci yetiştiren Matematik ve Fen Öğretmeni Tahsin Asar, özellikle LGS hazırlıkta uyguladığı metotlarla hemen tüm öğrencilerini yıllardır Robert Koleji, Alman Lisesi, İstanbul Erkek, Üsküdar Amerikan ve Galatasaray gibi gözde okullara yerleştirmeyi başarmış bir isim.

Kadıköy, Taksim ve şimdi de Acıbadem’deki ofisinde 5. sınıftan, 8. sınıfa kadar öğrencilere dersler veren, kendisi de Galatasaray Lisesi mezunu olan Asar Eğitim’in Kurucusu Tahsin Asar’la LGS’ye hazırlanan ve hazırlanacaklar için görüştük.  

Yıllardır öğrenci yetiştiriyorsunuz ve üstelik öğrencilerinizin tamamı İstanbul’daki yerli yabancı en iyi okullara yerleşmiş durumda. Bu başarının sırrı nedir?

Başarı kısa sürede hemen gelen birşey değildir. Hazırlık çalışmalarını zamana yaymak gerekir. Bu nedenle LGS’ye hazırlık 5. ve 6. sınıflarda başlamalıdır. Bu sınıflar alt yapıyı güçlendirmek, okuma , kavrama ve çalışma alışkanlıklarını edinmek için en uygun yıllardır. Eğitim ve öğretimi yıllara yaymak ve hiçbir şekilde ezberciliğe gitmeden yürütmek başarıyı beraberinde getirmektedir. En önem verdiğim şey çocuğu kendi doğasından koparmadan, soru yağmuruna boğmadan ve yaşam sevincinden koparmadan hazırlamaktır.

LGS'ya nasıl hazırlanmalı?
Asar Eğitim Kurucusu Öğretmen Tahsin Asar

Öğrencilerinizi seçerek mi alıyorsunuz? Nasıl bir program uyguluyorsunuz?

Bugüne kadar hiçbir öğrencimi seçerek almadım ve hiçbir öğrencim de ilk 5 tercihinin altına düşmedi. Bize geldiğinde çok parlak gibi görünmeyen ama birlikte yaptığımız çalışmalar neticesinde ilk tercihlerine giren öğrencilerimiz de var.  5. ve 6. sınıf öğrencilerimizle daha çok matematik alt yapılarını güçlendirme, analitik düşüncelerini zenginleştirme ve çalışma alışkanlığı kazandırma üzerinde dururuz. 7. ve 8. sınıflarda ise sınav odaklı çalışmalar yürütmekteyiz. Çalışmalarımız kışıyla yazıyla devam eder. Başarı grafiğimizin yüksek olmasında yazın yaptığımız kamp çalışmalarının rolü de çok büyüktür.

Soru yağmuruna boğmadan, hobilerinden koparmadan çalışıyoruz dediniz. Bunu nasıl başarıyorsunuz? 

Önemli olan başarıyı çok çalışarak değil; az, öz, düzenli ve kesintisiz çalışarak yakalamak. Hazırlığa 5. ve 6. sınıflarda başlamak çok çok önemli demiştim. Mutlaka spor, müzik ve resim gibi sosyal aktivitelerde bulunmak ve hiçbir şekilde birtakım sınavlara hazırlanmak amacıyla bu aktiviteleri bırakmamak, çeşitli konularla ilgili bol bol kitap okutmak benim her zaman en önem verdiğim unsurlardır. Tüm bunlarla beraber, hiçbir şekilde ezberciliğe gitmeden, düzgün bir tekrar sistemiyle konuların özümsenmesi şeklinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. 

Ebeveynlere ne tavsiye edersiniz?

Ebeveynlere tavsiyem; herşeyi son yıllara bırakıp çocuklarına panik ve stres yaşatmamaları. Yarış atı gibi, hafta içi, hafta sonu, gece gündüz çok soru çözdürerek, hayatın ritminden uzak bunalım içinde sınava hazırlamamalarını öneriyorum. 

www.asaregitim.com

0533 778 48 33

0532 494 00 50

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı